Tryklåsproteser

Vi finder en løsning til dig

 

Hos Tandteknikeren er det vores fornemmeste opgave at finde en løsning, der passer til den enkelte kunde. Af samme årsag tilbyder vi et bredt udvalg af behandlinger, som på hver sin måde lægger op til en større bekvemmelighed. Det samme gør sig gældende i anvendelsen af tandproteser. Her kan det for nogle være en problematik eller til gene at anvende en traditionel helprotese eller delprotese. I sådanne tilfælde vil en tryklåsprotese med sikkerhed være et fordelagtig alternativ for dig.

 

I modsætning til øvrige proteser sidder en tryklåsprotese fast i gummerne. Med denne vil du undgå selv at skulle styre protesen i undermunden ved hjælp af kinderne, tungen og læberne. I tilfælde af flade gummer i undermunden kan det endvidere være en nødvendighed med anvendelsen af en klikprotese. Yderligere nedsættes risikoen for generende ømhed i gummen og løsrivelsen af protesen. Her vil bekymringen om løsrivelsen på uheldige tidspunkter ikke længere være en faktor.

 

En tryklåsprotese er derfor en fastsiddende protese, der nærmer sig følelsen af et naturlig tandsæt. Derudover forekommer der ikke nogen begrænsninger for ens indtagelse af mad, da det ikke vil overbelaste protesen. Dertil behøves der ikke et vakuum for at holde protesen på plads, og altså vil man få en ganefri protese i overmunden.

Fastgørelsen vurderes ud fra de givne forhold

Der findes to forskellige metoder til at montere tryklåsproteser. Det afhænger af den enkeltes egne tandrødder forinden påbegyndelsen af behandlingen. Tryklåsene er nemlig en form for kunstige tandrødder, der sikrer, at proteserne sidder fast og er stabile.

 

Konstruerede tandrødder

I tilfælde af at der vurderes en mangel på intakte tandrødder, så vil der skulle konstrueres nogle nye til ens tryklåsprotese. Her vil der indopereres implantater i kæbeknoglen, der fungerer som tandrødder. Sikkerheden og funktionaliteten vil være den samme som ved de naturlige tandrødder. Efterfølgende vil der monteres de små tryklåse, der gør det muligt at fastgøre protesen.

 

Naturlige tandrødder

Alt afhængig af den enkelte og den tryklåsprotese de skal have, vil der være nogle, som har naturlige og intakte tandrødder. Herfra vil selve proceduren være den samme. Tryklåsen vil imidlertid blive monteret på de naturlige tandrødder til forskel fra de konstruerede. Dertil vil der vurderes nødvendige af antallet af låse. På denne måde sikres der et naturligt udseende og en pålidelig fastgørelse.

Fordelene ved at vælge tryklåsproteser

 

Det er altid meget forskelligt fra individ til individ, hvordan forholdene og ønskeren ser ud. Vi hos Tandteknikeren arbejder derfor altid med at finde en løsning, som matcher den enkelte. Der vil imidlertid være nogle fordele knyttet anvendelsen af en tryklåsprotese

 

  • Tryklåsprotesen er et billigere alternativ til tandimplanter
  • Tryklåsprotesen giver en større livskvalitet
  • Tryklåsprotesen kan tilpasses dig

 

En fastsiddende protese vil til sammenligning med tandimplanter være et billigere men godt alternativ. Her vil der være muligheden for en fast konstruktion, dog kan den klikkes af, hvis der måtte være brug for det. Derfor kommer løsningen tættere på følelsen af et naturligt tandsæt. Yderligere vil det kunne give en større livskvalitet i mindskningen af bekymringer om mad indtag såvel som løsrivelse.

 

Hvis du måtte være interesseret i at høre mere om tryklåsproteser eller har øvrige spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os hos Tandteknikeren.

Tandklinikken vil være et godt valg til dig, der ønsker at finde en dygtig klinisk tandtekniker i København omegn. 

Tandteknikeren Heidi Porsdal

Hvis du er interesseret i at høre mere om tryklåsproteser, er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte klinisk tandtekniker Heidi Porsdal på:

Tlf.: 51 30 03 28.

E-mail: info@tandteknikeren.dk

Book en tid her