Delproteser

Tandteknikeren finder løsningen til dig

 

Hos Tandteknikeren udfører vi et professionel arbejde, som skal give dig en større livskvalitet og en god oplevelse hver gang. Dette formår vi i vores udbud af delproteser. Denne løsning er egnet til kunder, som mangler én eller flere tænder i enten under- eller overmunden. Der er dog som altid forskel på ethvert tandsæt. Her vurderes der særligt ud fra de resterende tænder og deres tilstand.

 

Delproteser er aftagelige og erstatter mistede tænder. Den sidder fast ved hjælp af det øvrige tandsæt og anvendelsen af en effektiv bøjle. Det betyder samtidig, at de tilbageblivende tænder aflaster en del af trykket, hvilket skåner gummerne. De vil derfor ikke svinde ind på samme måde som ved anvendelsen af en helprotese. Imidlertid er det en udbredt misforståelse at anvendelsen af en delprotese skader de naturlige tænder. Gennem den rigtige rengøring og vedligeholdelse vil belægningen mindskes og et flot udtryk vil opretholdes. Generelt anses delproteser som værende en optimal løsning, der ikke kan ses med det blotte øje.

Delproteser kan variere

Der findes forskellige delproteser og bagvedliggende metoder hertil. Fælles for dem begge er dog, at protesen fastholdes ved hjælp af en bøjle. Hos Tandteknikeren er det vores opgave at finde den løsning, som kosmetisk er den bedste for dig i kombination med den øvrige tilstand.

Unitor delprotese

En unitor delprotese er en stabil løsning, som består af et stålstel. På stellet er protesterne fastmonteret, som skaber den høje stabilitet. I konstruktionen er der modellerede bøjler, som passer til det øvrige tandsæt og kan klikkes på de naturlige tænder. Yderligere opleves det, at denne protese fylder lidt i munden som et resultat af anvendelsen af krom kobolt. På denne måde vil man få en enkel og smidig delprotese med et naturligt kosmetisk udtryk.

Akryl delprotese

På samme måde er der ved en akryl delprotese anvendt små bøjler til at fastgøre den. Fremstillingen er blot med anvendelsen af akryl, som giver en større fleksibilitet. Løsningen vil fylde mere i munden, men være mere skånsom for de resterende tænder.

 

Yderligere kan du se nærmere på vores udbud af thermoplast tandproteser, som udgør et innovativt alternativ i brugen af det stærke materiale. Denne løsning er særligt oplagt i tilfælde af allergiske reaktioner og eventuel ubehag ved bøjlerne. Thermoplast proteser vil på samme måde understøttes af det tilbageblivende tandsæt.

Hvad kan du forvente dig ved anvendelsen af delproteser?

 

For at skabe plads til bøjlerne skal det øvrige tandsæt slibes til. Dermed vil ens delprotese gribe om tænderne og holde protesen på plads. Der er imidlertid tale om små slibninger, som ikke vil beskadige tænderne, eftersom der kun slibes i emaljelaget.

 

Ved en delprotese kan der være risiko for, at man vil opleve en anelse ubehag og smerte de første dage, men det er forbigående. Det vil særligt forekomme ved indtagelse af mad, men det er blot gummerne, som skal vænne sig til brugen. I tilfælde af at der opstår unødig gene eller ømhed så kontakt os til bookingen af et eftersyn.

 

Yderligere er der gode forudsætninger for, at man kan gøre brug af delprotesen i mange år. Dette kræver imidlertid en daglig rengøring og vedligeholdelse for at bibeholde det flotte kosmetiske udtryk og funktionen.

 

Tandklinikken vil være et godt valg til dig, der ønsker at finde en kompetent klinisk tandtekniker i København omegn. 

Tandteknikeren Heidi Porsdal

Hvis du er interesseret i at høre mere om delproteser, er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte klinisk tandtekniker Heidi Porsdal på:

Tlf.: 51 30 03 28.

E-mail: info@tandteknikeren.dk

Book en tid her