Bideskinner passer på tænderne

Hos Tandteknikeren tilbyder vi dig muligheden for at få fremstillet personlige bideskinner, der vil være en fordel for dig, som skærer tænder. Denne problematik er udbredt hos børn og særligt voksne. På trods af den store almindelighed, så kan det være til stor gene for den enkelte samt forårsage mindre og større beskadigelser på tænderne. Tandskæren kan forekomme som enten en skæren eller et pres. I tilfælde af en tandskæren vil tænderne gnides mod hinanden uden at have mad i mellem. Modsat vil der ved et tandpres opleves, at tænderne presses direkte imod hinanden. Udbredt ses det hyppigst om natten og kan derfor stå på længe forinden, at det opdages. Af samme grund er det ikke muligt for den enkelte selv at afværge det.

For at mindske beskadigelsen og komme problemet til livs vil det være anvendeligt at benytte sig af en bideskinne. En bideskinne er en refleksfrigørende plastskinne. Den fungerer grundlæggende ved, at den mindsker sammenbidningen af tænder og den direkte kontakt ved biddet. Her vil plast overfladen forhindre det hårde tryk eller skæren, og dermed det store slid på tænderne. Endvidere vil mange opleve, at kæben belastes af tandskæren, hvilket yderligere vil blive aflastet ved brugen.

Har du brug for en bideskinne?

En procentvis stor del af befolkningen er ikke velvidende om, at de skærer tænder. I mange tilfælde opdages problemet først ved tandlægebesøg, hvor der ses et tandslid. I sådanne tilfælde vil yderligere slid blive forebygget ved anvendelsen af bideskinner. Endvidere kan der være flere symptomer, der indikerer, at en behandling vil være nødvendig. Her er listede nogle af de hyppigste

  • Du oplever hovedpine eller nakkespændinger
  • Du oplever smerter eller gener i kæbemusklen
  • Du oplever smerter i ansigtet
  • Du oplever svimmelhed
  • Du oplever øget følsomhed på tænderne

Der er ikke nogen konkrete retningslinjer eller forhold, som direkte kan afgøre, om man bider tænder eller ej. Flere oplever imidlertid ofte symptomerne i morgentimerne efter nattesøvnen. Du er altid velkommen til at kontakte os hos Tandteknikeren for en uforpligtende samtale eller booke en tid, så vi kan finde de rigtige bideskinner for dig.

Specialiserede løsninger giver en høj kvalitet

Der findes forskellige bideskinner, der varierer i både prisleje og kvaliteten. I anvendelsen af en universalskinne vil der være risiko for, at funktionsproblemer kan forekomme senere i behandlingen. Af samme årsag sætter vi derfor en store ære i at tilbyde alle vores kunder en specialiserede løsning, der passer til netop deres tænder og behov.

Ved første konsultation foretager vi hos Tandteknikeren en grundig vurdering om, hvorvidt en bideskinne er den optimale behandling. I tilfælde af dette, så vil der blive taget aftryk af dine tænder, der skal anvendes til fremstillingen af den personlige bideskinne. På denne måde vil skinnen passe til den enkeltes tandsæt, der vil udelukke risikoen for uhensigtig ændring af bidet. Herefter vil der ved yderligere konsultation foretages tilpasninger og vurdering af behandlingens resultater. Anvendelsen af bideskinnen vil være, når tandskæren sker derfor ofte om natten. I valget af en tandtekniker til sammenligningen med egen tandlæge vil der være en del penge at spare og opretholdelsen af et højt professionelt kvalitets niveau, der vil skabe en markant forskel for dig og dine tænder.

Tandklinikken vil være et godt valg til dig, der ønsker at finde en dygtig klinisk tandtekniker i København omegn. 

Tandteknikeren Heidi Porsdal

Hvis du er interesseret i at høre mere om bideskinner, er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte klinisk tandtekniker Heidi Porsdal på:

Tlf.: 51 30 03 28.

E-mail: info@tandteknikeren.dk

Book en tid her

Oftest stillede spørgsmål om bideskinner

Hvad er bideskinner godt for?

En bideskinne er designet til at afhjælpe dig, der skærer tænder eller bider hårdt sammen, da det kan have konsekvenser for dine tænders sundhed og din livskvalitet.
Når du går i seng, placerer du bideskinnen på dine tænder og beholder den så på hele natten. Formålet med bideskinnen er at hjælpe dine tyggemuskler og kæbeled med at slappe af, hvilket blandt andet reducerer risikoen for ubehagelige spændinger, der kan føre til ømhed og hovedpine. Derudover fungerer bideskinnen som en beskyttende barriere mod slid på tænderne, som kan være forårsaget af bruxisme.

Hvad koster en bideskinne?

Har du brug for en bideskinne, skal du kontakte din tandlæge, som vurderer, hvilken type bideskinne, der matcher netop dine behov.
Derefter er du velkommen til at kontakte mig for en pris på din type af bideskinne. Så tag endelig kontakt via telefon eller mail.
Har du ikke en fast tandlæge, kan vi i fællesskab finde en tandlæge til dig.

Hvor længe holder en bideskinne?

Holdbarheden af en bideskinne kan afhænge af forskellige faktorer som materialet, den er lavet af, samt den daglige brug og hvor meget du belaster skinnen, når du skærer tænder. Generelt set kan en vedligeholdt bideskinne forventes at holde fra 6 måneder og op til cirka 1 år.

Dog kan det være nødvendigt at udskifte den, hvis den viser tegn på slid, tab af pasform eller andre skader, der kan påvirke dens effektivitet og komfort. Det anbefales altid, at du følger mine anvisninger vedrørende bideskinnens levetid og eventuelle tegn på behov for udskiftning.